Tokt med Christian Radich – sterkt vanedannende

Ja, det var tittelen på foredraget Kari Vesterby – med god hjelp av Kari Hauge – presenterte på fyret onsdag 11. november.  Kari V. har vært «hekta på» skuta i mange år, og er nå et engasjert medlem i styret for Christian Radichs Venner.  Kari H. ble bitt av den samme basillen for snart 4 år siden.  Begge Kari-ene har diverse tokt med skuta bak seg – bl.a. seilas over Atlanterhavet fra Kanariøyene til Karibien på denne tiden av året for tre år siden.

Chr. Radich-kveldens involverte: Kari Hauge, Kari Vesterby og styreleder Knut-Arne Ekern
(Foto Inger S. Eriksen)

Kari Hauge (som er godt kjent i lokalmiljøet syd i Hurum og som også er styremedlem i FFV) fortalte først om bakgrunnen for sitt engasjement og introduserte videre Kari Vesterby.  Vi fikk deretter godt kjennskap til skutas historie, om vitale mål (tonnasje, lengde, bredde, seilføring etc., etc.) og mye god informasjon om livet om bord i stille og blæst!

Foredraget ble naturligvis ledsaget av mange flotte bilder fra seilaser både i hjemlige og fjerne farvann; livet på banjer’n, hyggelige stunder på frivakta og mye mer.

For å understreke det maritime ved arrangementet hadde fyrstyret valgt å servere fiskesuppe.  Det smakte godt!  Og det er egentlig ganske pussig, men nok en gang var stuene på fyret fylt med akkurat passe mange mennesker!