To uker har gått – og det er nesten fem igjen

Majken Christiansen kvintett i aksjon

Sommersesongen på Filtvet fyr er godt i gang – i et ganske blandet (og ganske mye dårlig) vær. Gjengen som er med og drifter fyreiendommen er veldig, veldig spente på denne sommerens besøk. Hvor mye har det å si for oss at Villa Malla er stengt og under oppussing av nye eiere? Tiden vil vise!

Sverre Koren Bjertnæs

Vi kom i gang på vanlig vis med jazzkonsert i naustveggen – i et ufyselig vær. Det regnet ikke så mye, men det var kaldt og rått. Majken Christiansen kvintett ga publikum fantastisk flott musikk, og de 18 som betalte billett hadde tross alt en fin stund. Det var mye smil og mye rytme i kroppene rundt omkring. Vi talte totalt ca. 35 der på stranda. For det var jo noen flere enn de 18. Venneforeningen stilte med mannskap, noen kunstnere var også på plass med sine gjester.

Petite Werenskiold Skaugen

Det ble ikke tatt noen bilder av publikum bakfra denne gangen, men et av musikerne tar vi med.

Det vi kan fortelle fra disse to ukene er at det er solgt bra med kunst! Og det setter vi jo pris på. Det har vært en god del folk innomhus og det har vært mange hyggelige samtaler. Erfaringen vår er at de aller, aller fleste som stiger opp trappa på Filtvet fyr er interesserte og positive.

Huset er som vanlig fylt med kunst og bildene henger der på veggene og venter på dere! Det er i skrivende stund 4 1/2 uke igjen. Søndag 11. august er siste dag med Åpent fyr denne sommeren. Disse ukene er fyret åpent alle dager minus mandag fra kl. 13 – 17.

Lykta på toppen og det fyrhistoriske museet venter også. Det er alltid fint å være på Filtvet fyr – enten du er inne i fyrbygningen eller hygger deg i hagen og på stranda! Velkommen skal dere være!