Sommerutstillingen og Åpent fyr 2017

Så har vi nok en gang gjennomført en sommersesong på fyret.  Som vanlig var det godt med gjester innom – gjester som viste stor interesse og begeistring.  Styret prøver å velge kunstnere med forskjellige uttrykk som kan vekke interesse hos flere – det skal være noe for enhver smak.  Spennet var stort denne sommeren.

Her er vinnerfangsten – 8 fisker! (Foto Inger S. Eriksen)

I det nyrestaurerte maskinhuset lå det tegnesaker til disposisjon for barn med oppfordring om å tegne noe som hadde med sjøen å gjøre – en fisk, en båt, en måke, et fyr eller alt sammen på en gang!  Barna ble oppfordret til å skrive navn og telefonnummer på baksiden av tegningen og gi den til vaktene inne på fyret.  Da ville de være med i trekningen av en bok.  Mange barn fulgte oppfordringen, og Lilly 8 år var den heldige vinneren.  Hun fikk boka «Fra landkrabbe til lettmatros» sendt i posten.

15. juli deltok venneforeningen i Filtvetdagen ved å arrangere en fiskekonkurranse.  Det var en svært dårlig dag for fisking; det var mye vind.  Tre deltakere møtte frem – to ganske unge og en voksen.  Den voksne fikk ingen fisk, men de to unge deltakerne møtte frem til premieutdeling med en bøtte med 8 fisker.  Store?  Niks, men fisk er fisk!