Sommer’n på fyret er i gang

Ja, så var vi i gang – i tradisjonell stil.  Musikk i naustveggen ved «Tradjazzbandet Norsk Linie», kaffe og vaffel i naustet og publikum plassert på berg, brygge og strand.  Og sola var med oss.  Det var slik det skulle være.

Sommeråpning i strålende vær. (Foto Inger S. Eriksen)

En av kunstnerne som presenteres denne sommeren, keramiker Tulla Dahl, var til stede fra start.  En av billedkunstnerne, Joran Tveterås, var på plass da konserten var over og publikum inntok fyrbygningen.  Der fikk de som ønsket det, noe litt lett sprudlende i et glass med på vandringen. De tre andre billedekunstnerne er Nico Widerberg, Stig Andresen og Gunn Vottestad.

Det vanket mange godord for godt valg av kunstnere – noe for enhver smak.  Sommeren ligger foran oss, og publikum har mange muligheter til å komme innom – helt frem til 7. august er det åpent – alle dager minus mandag – kl. 13 – 17.

Men Filtvet fyr er ikke bare kunstutstilling!  I år henger et utvalg av bilder av polarskuta Mauds 100 år i Maskinhuset.  De har venneforeningen fått låne av Jan Wanggaard – mannen bak redningen av båten.  Den ligger, som vel mange vet, godt fortøyd i havna ved tidligere Hurum Fabrikker.

I kjelleren finnes selvfølgelig «Fyrhistorisk museum».  Det er vel verdt et besøk.  Og så man ikke glemme at dette er et fredet fyr med en spennende historie.