Sommeren på Filtvet fyr

Det ble en fin sommer.  Været var passende fyrvær – med både fint og ikke så veldig fint vær.  Og folket kom.  De kom fra alle kanter, både førstegangsbesøkende og de som anser et besøk på Filtvet fyr som noe som skje i løpet av sommeren.

Inne i fyret regjerte kunstnerene Bente von Krogh, Morten Juvet, Beate Strindberg og Birgit Askestad (alle i 1. etasje).  I vaktrommet i 2. etasje holdt Tone Flesche til.

«Blå stue syd» – med bilder av Beate Strindberg. (Foto Inger S. Eriksen)

Å holde fyret åpent om sommeren byr på flere ting.  Selvfølgelig er kunstutstillingen veldig viktig (og morsom for de involverte), men fyret som sådan er også noe fyrvennene er opptatt å få vist frem.  Flere av vaktene er i sitt ess når de møter en gjest som er mer enn vanlig opptatt av fyr og som villig hører på når det legges ut om fyrhistorien på Filtvet.  Mange gode ord høstes.  Og det er selvsagt viktig for en gjeng som drifter fyret på ren frivillig basis – og med stort engasjement.  Fyrmuseet i kjelleren er populært, og mange blir sittende i «kinoen» og se på alle de små «filmsnuttene» fra ende til annen.

Noe som også vakte begeistring (bekymret begeistring) denne sommeren var utstillingen i Maskinhuset – Fjorden ren.  Å få dokumentert «midt i fleisen» hva og hvor mye plastsøppel som plukkes opp langs Hurums strender, var en alvorlig påminnelse for oss alle.