Sommeren på Filtvet fyr

Det ble en litt annerledes sommer.  «Det store sommerværet» inntok Østlandet i perioder med temperaturer som dirret rundt 30-tallet.  Da er det litt for varmt og slitsomt for mange å gå på utstilling.  Selv midt i ferien var det dager med svært få besøkende innom.  Det helt riktige utstillingsværet er nok litt kjøligere og uten nedbør av betydning.  Det var selvfølgelig noen sånne dager også.

Fra blå stue syd og kunsten til Anne Kristine Thorsby (Foto Inger S. Eriksen)

Men mange kom selvfølgelig innom allikevel – litt færre enn normalt, men mange nok.  Og mange nye bekjentskap var også innom og mange uttrykte sin begeistring.  En som viste stor begeistring og entusiasme var ordfører Lene Conradi.  Hun ble vist rundt og ble orientert om fyret 17. juli.

Sommerens kunstnere var Anne Kristin Hagestæher, Siv Asbjørnsen, Anne Kristine Thorsby, Line Marsdal og Ronny Bank.

Styret var litt bekymret for kunstsalget en periode, men det tok seg heldigvis opp.  Det var fem kunstnere med svært ulikt uttrykk som var med denne sommeren.  Mange ble stående en stund foran et bilde de likte.  Det er selvfølgelig ikke alltid man kan spontankjøpe kunst til flere tusen kroner når man er på en hyggetur til Filtvet.  Denslags krever litt planlegging.  Det viktige for Filtvet Fyrs Venner er at gjestene våre liker det de ser – både av kunst og fyr.

I Maskinhuset ble fotoutstillingen «Hopp i havet» vist frem. Bildene viste sommerliv i Tofte- og Filtvetområdet i forrige århundre.