Sommeren 2020 på fyret

Det knyttet seg en god del spenning til hvordan sommeren 2020 vil fortone seg på fyret.  Da beslutningen endelig var tatt om å ha «Åpent fyr med kunstutstilling» var det bare å brette opp ermene og sette i gang.  Kunstnerne – som tålmodige sto litt på vent – kom med bildene sine (eller fikk dem hentet) og glassarbeidene dukket også opp.   Ganske strenge instrukser om renhold var gitt til vaktene og smittevernregler var nedtegnet.  Nordmenn skulle holde seg i landet; det var jo spennende!  De måtte «ta til takke med» opplevelser i eget land?  Var de sultne på kulturopplevelser?

Fargerikt i «siderommet»! Anne Valen Næss’ bilder vakte begeistring. (Foto Inger S. Eriksen)

Det gikk veldig fint på fyret!  Jazzkonserten med vernissasje måtte avlyses pga smittvevernregler. Men fyret og utstillingen var åpen og mange kom på besøk – veldig mange som aldri hadde vært på Filtvet/Filtvet fyr før.  Sommerens kunstnere var Geir Olsen, Ståle Blæsterdalen, Olav Grimstad, Anne Valen Næss og Gunilla Holm Platou. Alle kunstnerne fikk solgt arbeidene sine – ja, det gikk faktisk ganske strålende med kunstsalget!

Det var ikke mulig å få kjøpt vafler.  Det skuffet nok en god del av de faste fyrgjestene, men neste år …..  Da håper vi at vi alle er tilbake på vante spor.