Kunstprosjekt for 7. klasse

Høsten 2013 gjennomførte fyrstyret et prosjekt vi hadde tenkt på en stund – nemlig å invitere skolebarn til et kunstprosjekt på fyret.  I første omgang ble 7. klassene fra Tofte og Filtvet skoler invitert.  Opplegget besto i en formiddag på fyret hvor oppgaven var å lage en skisse av Filtvet fyr – eller deler av fyret.  Styremedlem og aktiv kunstner, Olav Grimstad, gikk rundt blant elevene og ga en hjelpende hånd.

Del to var at Olav møtte opp i klassen «hjemme på skolen».  Da fikk elevene utdelt et lite lerret og akrylfarger.  Skissen ble overført til lerretet – fortsatt med Olav som veileder.  Dette foregikk i oktober og november.

Fargesterke bilder på fyret

Den spennende delen for oss andre foregikk på fyret 4. til 7. desember.  Da ble alle bildene (45) hengt opp i de blå stuene.  Foreldre, besteforeldre, søsken og andre interesserte ble invitert inn.  Først var det vernisage for de nærmeste på kveldstid – med kaker og eplemost fra Eplegården.  Lørdag var det åpent for alle.  Stor stas og mange flotte malerier – 45 forskjellige, fargesterke bilder.

Kulturskolen i Hurum var så begeistret for opplegget at de tok ansvar for det økonomiske og la hele prosjektet inn i «Den kulturelle skolesekken».