Konserter før 2009

Fullt i fyrhagen da Odd Børretzen var på besøk 29. juli 2006

Cellar jazzband har vært trofaste på fyret siden vi startet opp med jazzkonsert.  Som været varierer, varierer også publikumsantallet.  I 2004 – da vi åpnet offisielt med ordføreren til stede – regnet det, og kun 60 personer sto der under papaplyene sine.  Andre ganger har over 150 tilhørere funnet veien til fyret.

Visekonserter

Viser synes vi passer fint i fjæresteinene på Filtvet Fyr, og venneforeningen har arrangert flere av dem.  De finner gjerne sted ved avslutning av sommerens kunsstutstilling.

Den første visekonserten fant sted i 2005.  Da fikk vi besøk av Evert Taubes Venner.  Da hadde vi rekord inntil da av besøkende:  220 betalte inngangsbillett.

2006 ble et spesielt år på visefronten.  Odd Børretzen donerte en konsert til Filtvet Fyrs Venner på Olsokdagen.  Han kom seilende i båten sin kvelden før, la til i havna og møtte noen i fyrstyret til et måltid om kvelden.   Lisa Kristin Strindberg (hytte på Filtvet og dengang ansatt i NRK) hadde formidlet kontakten.  Hun deltok på konserten og med seg hadde de Knut Wollebæk på gitar.  Bildet til høyre er fra denne konserten.  Med stort og smått var over 400 personer innenfor gjerdet denne Olsokdagen.

2007 kom Røyken-trubaduren Steen-Vidar Larsen og avsluttet sommerutstillingen den 19. august.  Med seg hadde han Øystein Rian på gitar.  Det var et ufyselig vær, kaldt og småvått.  Publikum bla plassert inne i naustet mens musikerne fikk tilhold i et telt på utsiden.  De ble kalde på fingrene etter hvert.

«Fyrlykta – Erik Bye Visescene» sto på programmet 17. august 2008
De kom fra Asker og besto av Liv Stenersen og Øyvind Kjus.  De sees på bildet til høyre.