Her finner du oss

Slik kommer du til Filtvet fyr:

Fra Oslo kommer du lettest til Filtvet via Oslofjordforbindelsen (se kart). Kjører E6/E18 til utgangen av Nordbytunnelen; følg deretter skilting til Drammen. I første rundkjøring etter Oslofjordtunnelen tar du til venstre mot Tofte, rett (svakt til høyre) i neste rundkjøring, og så er det bare å følge på til Filtvet.

Dersom du kommer fra Asker-/Bærumsiden, følger du Rv 167 over Heggedal eller Rv 165 over Slemmestad til rundkjøring hvor du kommer inn på Rv 23.  Ta til venstre her og følg skilting mot Drøbak til du er gjennom den siste av tre tunneler (en litt lang og to korte).  I rundkjøring rett før selve Oslofjord-tunnelen, ta til høyre mot Tofte.  Deretter rett frem (svakt til høyre) i neste rundkjøring.

Hvis Drammen er ditt utgangspunkt, tar du Rv 23 mot Røyken, Hurum og Drøbak til rundkjøring rett før Oslofjordtunnelen.  Se videre beskrivelse ovenfor.

Ta båten fra Aker brygge til Filtvet!

NB!  Båtruten er foreløpig innstilt sommeren 2022.  Men – HURRA – nå går den igjen – fra mandag 4. juli

Det er mulig å ta hurtigbåt mellom Aker brygge og Filtvet.  Båten, som i mange år har gått til Son i sommermånedene, tar en avstikker innom Filtvet.  De siste årene har båten gått i helgene fra påsketider og når skoleferien starter, er tilbudet utvidet til en tur daglig på ukedagene og to turer i helgene.  Sjekk med Ruter om rutetider.

Parkering

Det er ikke mulig å parkere i Nordstrandveien (veien ned mot fyret).  Unntaket er to handikap-plasser ved nedkjørselen til fyret og Villa Malla.

Det er en kommunal parkeringsplass ved riksveien (ved siden av Jokerbutikken).  I tillegg til denne er det en større parkeringsplass ved det tidligere helsetunet, merket «Parkering sentrum».