Galleri Filtvet Fyr sommeren 2018

Umiddelbart etter konserten på St. Hansaften var det vernissasje inne på fyret.  Da hadde også tre kunstnere til ankommet – nemlig Tom Erik Andersen, Nina V. Grønland og Lars Hopland.  Anne Gundersen var også til stede på konserten. Sistemann, Tor-Arne Moen, kunne dessverre ikke komme.

Fire av sommerens fem kunstnere (Foto Inger S. Eriksen)

En god slump av konsertpublikum kom også inn og beundret kunsten.  Et glass med noe godt i vanket det også.  Det er fint å kunne vandre rundt og til og med få en prat med en av kunstnerne!

Deretter var det «Åpent fyr» frem til 12. august.  Den varme sommeren satte nok sitt preg på besøket.  Det er lettere å holde seg i skyggen eller på stranda enn å gå på museum når gradestokken vibrerer rundt 30 varme grader.  Men mange kom, og mange var begeistret – for både kunst og fyr generelt.

Som i 2017 ble det gjennomført en tegnekonkurranse for barn.  De skulle lage en tegning med maritimt miljø.  Hvis de skrev navn og telefonnummer bak på tegningen, ville de være med i trekning av en premie.  Mange glemte det med navn, men 32 barn hadde utført oppgaven.  Hanna på 9 år fra Son ble trukket ut som vinner da utstillingen ble stengt.  Boka «Fra landkrabbe til lettmatros» fant veien til henne via Posten.

Et trykk av en av fjorårets kunstnere – Lars Erik Karlsen – ble loddet ut denne sommeren.  Heldig vinner  ble en dame fra Hortenkanten.