Filtvetdagene på Filtvet fyr

Helgen 9. og 10. juli «slo Filtvet vel på stortromma» og arrangerte Filtvetdagene to hele dager til ende.  Fyret deltok begge dager – med stand ved Joker’n et par timer lørdag formiddag (loddsalg og info om fyret) og ekstra tilbud på fyret (bl.a. gratis inngang).

Jan Gustavsen viser og forklarer spleisingens hemmeligheter (Foto Inger S. Eriksen)

Begge dagene var det rebusløype for barna.  De fikk et ark med små foto av steder på hele fyreiendommen.  Oppgaven var å finne de aktuelle stedene i virkeligheten.  Der fant de en lapp med en bokstav.  Den skulle de skrive ned og til slutt komme frem til to ord.  Hvilke?  Filtvet fyr, selvfølgelig!  Ganske mange barn sprang rundt og fant løsningen.  Det vanket en liten premie.

Begge dager var det også omvisning til angitte klokkeslett.  Knut-Arne Ekern tok seg av det, og fikk flere interesserte med seg på rundtur.

Og ikke minst – på søndag benket Jan Gustavsen seg på gårdsplassen med tilbud om litt instruksjon i å knyte noen knuter og spleise tau. Det siste er ikke så enkelt å få til sånn i farten, men flere fulgte interesserte med når Jan satte i sving.  I høst blir det tilbud om et to-kvelders-kurs i spleising av tau.