Filtvet fyr slik VI ser det

En strålende høstdag inntok 21. elever fra Folkestad skole og 7. elever fra Steinerskolen fyret for å være med på årets skolekunstprosjekt – det tredje i rekka.  Først ga Olav Grimstad (kunstner, lærer og styremedlem i FFV) dem en innføring innendørs i noen av tegnekunstens finesser – perspektiv, skyggelegging osv.  Deretter fikk de utdelt en treplate med klype (til å feste tegnearket på) og en tegneblyant.

Skolekunstprosjekt (Foto Inger S. Eriksen)

Så bar det ut for å sette nyervervet kunnskap ut i livet.  De kunne velge fra hvilken side de ville tegne fyret fra.  Mange satte seg ned på brygga mens andre fant veien til Villa Mallas molo.  Olav gikk rundt og veiledet og forklarte underveis.

Senere på høsten vil klassene få besøk av Olav på skolen.  Da skal skissene overføres til et lite lerret og deretter males med akrylmaling.  Resultatet vil henges opp i stuene på fyret i begynnelsen av desember.  Da vil de der ute i verden som har lyst, kunne komme og beskue resultatet.  Vi som har vært med på dette før, kan love at det vil bli 28 helt forskjellige bilder – dog med samme utgangspunkt.  Gled dere!

Prosjektet gjennomføres i samarbeid med «Den kulturelle skolesekken» i kommunen.