Det har vært fine dager…

Galleri Filtvet Fyr har hatt godt besøk denne sommeren, dog en god del under det vi hadde håpet på. Været får ta det meste av skylden for det. Vi har registrert ca. 500 personer færre innom enn i 2013.

Men mange fornøyde var dog på besøk, og mange viste stor interesse – både for kunstutstillingen, for fyret og ikke minst for Fyrhistorisk museum. Kan man være så ubeskjeden å si at det haglet med godord? Mange «benket» seg nede i filmrommet og så på de korte snuttene om venneforeningens historie, losens historie og ikke minst Hans Laaches historie fra oppveksten på Filtvet og krigsutbruddet 1940. Særlig Laaches historie falt i smak hos den eldre garde og hos de som har en viss lokal tilknytning.

Blå stue med bilder av Åke Berg (Foto Inger S. Eriksen)

Kunstutstillingen var også godt besøkt; det ble også solgt en del kunst. Vi som jobber som vakter på fyret i sommersesongen, har blitt vant til utsagn som «åhhh, så vakkert», «nydelige bilder», «flott kunst» og ikke minst «hva heter blåfargen på veggene». Til det siste: den heter «Gustaviansk blå».

Vi takker de fire kunstnerne Åke Berg, Eva Laila Hilsen, Magne Kjellesvik og Kikki Hovland for godt samarbeide!