Det ble en god sommer

Ja, heldigvis ble det en god sommer!  Men vi lurte lenge på hvor alle menneskene var.  Det var et til tider veldig beskjedent besøk på fyret helt til midten av juli – og enda litt lenger.  Vi vet jo at været betyr mye. Er det for varmt, kommer det få.  Regner det  mye, kommer det også få.  Men været var egentlig ganske passe i perioder.  Men vi skjønte etterhvert at det ikke hadde noe med Filtvet fyr å gjøre – det var slik også for andre etablissementer.

Kunstneren bak dette er Stig Andresen (Foto Inger S. Eriksen)

Men det gikk seg altså til og til slutt satt vi igjen med opplevelsen av at dette var virkelig en fin sommer!  Det er stort sett en glede å være vakt på fyret om sommeren.  Det er mange fornøyde besøkende; mange er på sitt årlige besøk mens mange andre kommer opp trappa for første gang.  Av de sistnevnte er en stor andel av dem i undring over at man kan finne et slikt sted så nær Oslo, Bærum, Drammen osv.

Kunstsalget var også beskjedent i begynnelsen, men også der ble konklusjonen god:  Det endte på et kunstsalg godt over gjennomsnittet.  Det er vi glade for; det gjør godt å kunne sende kunstnerne en god slump penger når det hele er over.

Vi hadde fått låne bilder av Jan Wanggaard som ble hengt opp i Maskinhuset.  Bildene viste glimt fra prosjektet med å hente polarskuta «Maud» fra Alaska til Norge for noen få år siden.  Og som vanlig var både fyrmuseet i kjelleren og selve lykterommet på toppen av bygningen populære steder.  Mange gode tilbakemeldinger.