Filtvet Fyr


Hvor er vi?

Slik kommer du til Filtvet fyr:

Fra Oslo kommer du lettest til Filtvet via Oslofjordforbindelsen. Kjører E6/E18 til utgangen av Nordbytunnelen; følg deretter skilting til Drammen. I første rundkjøring etter Oslofjordtunnelen tar du til venstre mot Tofte, rett (svakt til høyre) i neste rundkjøring, og så er det bare å følge på til Filtvet.

Dersom du kommer fra Asker-/Bærumsiden, følger du Rv 167 over Heggedal eller Rv 165 over Slemmestad til rundkjøring hvor du kommer inn på Rv 23.  Ta til venstre her og følg skilting mot Drøbak til du er gjennom den siste av tre tunneler (en litt lang og to korte).  I rundkjøring rett før selve Oslofjord-tunnelen, ta til høyre mot Tofte.  Deretter rett frem (svakt til høyre) i neste rundkjøring.

Hvis Drammen er ditt utgangspunkt, tar du Rv 23 mot Røyken, Hurum og Drøbak til rundkjøring rett før Oslofjordtunnelen.  Se videre beskrivelse ovenfor.

Ta båten fra Aker brygge til Filtvet!

Det er mulig å ta hurtigbåt mellom Aker brygge og Filtvet.  Båten, som i mange år har gått til Son i sommermånedene, tar en avstikker innom Filtvet.  De siste årene har båten gått i helgene fra påsketider og når skoleferien starter, er tilbudet utvidet til en tur daglig på ukedagene og to turer i helgene.  Sjekk med Ruter om rutetider.

Det er en fin måte å komme seg ut til Filtvet fyr og «Villa Malla». Du rekker akkurat å spise en god lunsj før du besøker fyret og kunstutstillingen der.  Eller omvendt.

Parkering

Parkering har ikke vært så enkelt de siste årene.  For lokalbefolkningen i Nordstrandveien har det vært fullstendig kaos i sommermånedene – særlig i helgene.  Det er nå ikke lenger mulig å parkere i Nordstrandveien (veien ned mot fyret).  Unntaket er to handikap-plasser ved nedkjørselen til fyret og Villa Malla.

Hurum kommune opparbeidet sommeren 2009 en parkeringsplass ved riksveien (ved siden av Jokerbutikken).  I tillegg til denne plassen er det ny, stor parkeringsplass ved Filtvet Helsetun.  Det er merket med «Sentrum parkering».  Sving inn på Helsetunets område og følg skilting til venstre.

Båt passerer Filtvet Fyr
Båt passerer Filtvet Fyr
Ruters Tidebaronessen. Går mellom Aker Brygge og Son med stopp på Filtvet.
Ruters Tidebaronessen. Går mellom Aker Brygge og Son med stopp på Filtvet.
Parkeringsinstrukser, Filtvet Fyr
Parkeringsinstrukser, Filtvet Fyr